Кипър

Начало > Успешни истории > Кипър

Здравейте,

Казвам се Катя. С това писмо искам да изкажа благодарността си към Вас, както от мое име, така и от името на приятеля ми Иван.

Искам да споделя с Вас как протече престоят ни в Кипър на осигурените чрез Вас и Вашите партньори работни позиции, а с Вашите бъдещи клиенти впечатленията ни от Вашата компания и от услугите, които извършвате.

Като дългогодишен банков служител, обичащ работата си,след като останах без нея и три години безработна непрестанно търсене на нова, с приятеля ми попаднахме на Вашия портал за работа в чужбина. Изпратихме Ви по и-мейл попълнените формуляри за кандидатстване за работа в Гърция и Кипър по Ваш образец. Аз съм финансист, а Иван е готвач. След няколко дни получихме предложение за работа от Вас. Офертата беше от работодател-хотелиер в Кипър, който търсеше помощник готвач и камериерка. Предложението ни устройваше, както и условията към него / чиста заплата + типс, платени осигуровки от работодателя, храна и спане безплатно в хотела/ затова го приехме. Заминахме в рамките на месец. Пристигнахме в Ларнака и от там с осигурен трансфер от страна на партньорите Ви и заплащане на място от нас, пристигнахме на работното си място. Бяхме посрещнати от работодателя и неговия екип и след кратък разговор, любезно настанени. Първите ни впечатления бяха много добри, и опровергаха и малките дори опасения, които всеки човек заминаващ някъде и започващ нова работа с непознати хора в друга държа е нормално изпитва. Започнахме работа от следващия ден. За Иван тайни в кухнята нямаше, само няколко нови рецепти, с които той бързо свикна. За него лек проблем беше езика, той говореше малко английски. С пълната подкрепа на работодателя ни / собственика на хотела/, който всъщност е главният готвач, Иван лесно свикна и езиковата бариера не бе вече проблем. Аз владея английски и испански език, справям се и с руския. За мен новото беше различният вид работа. Като всяко начало ми бе трудно, но бързо свикнах и аз. От там на натък дните ни минаваха в работа, според договора, който подписахме. Ние изпълнявахме задачите си, а работодателят беше винаги коректен със заплащането. Беше грижовен към нас, стараеше се нищо да не ни липсва. Оказа ни съдействие/ за което не е длъжен/ да си извадим жълтите листя. Впечатлени бяхме от нрава на хората, с който общувахме в Кипър, както от красотите на острова и цялата атмосфера там. Когато изтече срока на договора ни се прибрахме в България за двумесечна почивка, защото както ние, така и работодателят ни остана много доволен от съвместната ни работа. Тук е мястото отново да благодаря на Слава 7 за корекното съдействие, което ни оказаха в изключителен труден за нас момент. Горещо препоръчвам услугите Ви на близки и приятели, търсещи работа в чужбина. По време на престоя ни там, чрез Вашето съдействие, по наша препоръка работа в Кипър намери и приятелката ми Моника, която също остана доволна. Сега тя е във ваканция в България и очаква с нетърпение следващия си работен сезон на острова. Желаем Ви много професионални успехи и лично щастие!

Поздрави,

Катя и Иван

*******

Здравейте,

С това писмо искам да Ви благодаря за работата като Kitchen cleaner в Кипър.

Когато заминах знаех, че тези 5 месеца ще бъдат за мен '3 в 1' - работа, пари и почивка на море. За първи път работя точно този тип работа и за първи път бях в Кипър. Всичко беше ново за мен.

Имаше много трудни моменти, в разгара на сезона работихме повече от 10 часа, но октомври имаше малко работа - като цяло аз съм доволна от това лято. Повечето ми проблеми бяха предизвикани от колегите не от работодателите. Те, както и в България, обикаляха непрекъснато и следяха всичко - кой работи; как работи; какво е отношението ти към работата. Мисля си, че през цялото лято очакваха да приемеш работата все едно работиш за себе си.

По отношение на парите, като изключим това че първата заплата я получихме след месец и 20 дни, не съм имала други проблеми. Имаше недоразумение с заплащането на тренинга, т. е. дните от май си ги подарих на работодателя. Всъщност, където и да работиш и в България и в чужбина, винаги даваш повече от теб, особено първите 3 месеца. Работодателя те преценява като характер, като работник, като личност,възможно ли е ли да се 'вградиш' в колектива.

Харесвам да работя в хотели, защото имаш работен график и след това разполагаш с времето си , да отидеш на плаж или да се забавляваш. В Гърция работех в къща и там разполагах с 1 почивен ден и нямах право да напускам къщата през останалото време.


Когато се обърна назад за мен това беше много успешно лято - парите, които получих трудно в момента ще ги взема в България; запознах се с нови хора и намерих приятели ( разбира се, бях и разочарована от други хора); имам прекрасен тен и се забавлявах много.

Благодаря Ви, че през цялото време можех да разчитам на Вашето съдействие и защита. Зная, че в момента ще направите най - доброто за мен и ще ми осигурите търсената работа, ще имам договор, платени осигурителни вноски, ще си получа заплатите.

Благодаря Ви отново!

С уважение:

Милена Кирилова

*******


Здравейте, Слaва 7!

Първо искам да се извиня за това, че не съм отговаряла на Вашите съобщения и че пиша чак сега, но преди няколко дни се завърнах в България и второ искам да Ви благодаря за предоставената възможност да замина за Кипър.

Бих искала да Ви разкажа малко за престоя си там.

Пристигнах нормално, всичко беше точно така, както ми беше казано по- рано и определено по договор. Квартирата беше много уютна, не беше голяма, но пък беше хубава. Имах една спалня, баня и хол, напълно достатъчно. И сега за работата...

Няма да крия, че първоначално беше трудно докато свикна с нещата там, но пък после някак олекна всичко. Свикнах със задачите си, започнах лека- полека да научавам и гръцки, за да се справям по- добре. Работодателите ми се оказаха много весели и симпатични хора. Разбирахме се много добре. Е, имаше и моменти, в които беше точно обратното, но в процеса на работа и при лека изнервеност, това не е изненадващо. Постепенно започнах да се справям все по- добре и по- добре, въпреки че правех по някоя грешка, разбираемо. Запознах се със страшно много хора, срещнах се с хора от какви ли не националности. Мога да кажа, че за този период, в който бях там научих страшно много неща. Научих как да организирам собствените си неща по- добре, научих дори как да бъда и малко по- добър човек. Всички тези различни характери, които срещнах там ме накараха да осъзная много неща, наистина всичко това може да направи човек по- силен.

За времето и за климата там.... какво да кажа... невероятно топло е... Кипър е много красив остров. Успях да ида да разгледам и други градове и съм очарована. Много е красиво и подредено. Лятото там беше влажно, горещо, но въпреки това имаше страхотен заряд у всички хора. Почивните си денове прекарвах на плажа, ходех на разходки, пазар, просто не исках да си губя деня, стоейки вкъщи като гледах колко слънчево и красиво е навън.

Но тъй като аз все пак съм студентка, трябваше да се върна, за да продължа обучението си. Преди няколко дни пристигнах в България, като отново всичко беше напълно нормално. В момента още се климатизирам към средата, защото температурите там и тук нямат нищо общо. В близките няколко дни ще сваля и снимките, които имам, за да Ви изпратя.

Искам изключително много да Ви благодаря за няколко неща: Първо- за предоставения шанс да се явя на интервю за тази работа; второ- за цялата организация за подготовката и разглеждането на документите ми; трето- за интереса и грижите, за Вашите писма и за това да се интересувате как съм изкарала в чужбина; и не на последно място- за търпението и за разбирането, което проявихте към мен. Извинявам се, ако с нещо съм Ви обезпокоила или притеснила.

Искам да Ви благодаря и за едно много важно нещо. Благодаря Ви, че Вашата агенция се оказа напълно коректна и точна към договори, условия и пр. Тъй като при всички тези случаи, които станаха последните години, изборът на агенция е от огромно значение за всички тези, които се насочват към този начин за заминаване в чужбина. Изключително много се радвам, че попаднах на Вашата агенция. Благодаря Ви за коректното и прямо отношение, което имате към всички, които се насочват към Вас!

Хиляди поздрави и благодарности!

С уважение,

Виктория Димитрова

*******

Здрастиии,лятото ми мина много добре,радвам се че не пропуснах този шанс да прекарам едно различно лято.Беше много горещо,разбира се.Имам нова приятелка от Румъния,с която прекарах незабравими моменти.Естествено и трудностите не бяха малко,но-всяко зло за добро:)...Квартирата ми хареса,плажа и басейните също:)за съжаление нямам снимки които да добавя.Също така ограничих излизанията за да бъда във форма по време на работа...Това е!...

Поздрави на екипа на Слава7,пожелавам ви мека и влюбена зима!!!

Георги Дивилски